Під час ділового візиту до Краматорська Голова Партії промисловців і підприємців України взяв участь у Конференції регіонального відділення УСПП на Донбасі

Лідер ділової спільноти здійснив робочий візит на Донбас. Він зустрівся із промислово-підприємницькою спільнотою регіону та обговорив з ними актуальні питання для бізнесу: вплив нещодавнього локдауну, доступ до кредитних ресурсів тощо.

На засіданні РВ УСПП, участь у якому взяли представники державних та місцевих органів влади, промисловці та підприємці Донбасу, була розглянута “Платформа економічного патріотизму: невідкладні заходи 2021”. Документ напрацьований діловим союзом разом із Антикризовою радою громадських організацій, що об’єднала більше сотні ділових асоціації, великих індустріальних компаній, представників малого і середнього бізнесу. Цей документ вже отримали Президент, Уряд і Парламент України.

Також УСПП послідовно працює в діалозі з урядом щодо завершення розробки Стратегії економічного розвитку Донецької і Луганської областей на період до 2030 року. Це має бути максимально прагматичний документ, мати чіткі джерела фінансування та етапи реалізації. 

“Йдеться про створення умов для відновлення і модернізації інфраструктури Донбасу, промисловості, яка має величезний кадровий, сировинний, інтелектуальний потенціал. Прийнято рішення поглибити комунікації місцевих громад і центральних органів влади для спільної роботи в напрямку залучення інвестицій – як національних, так і європейських коштів і грантів”, – повідомив Анатолій Кінах.

Нагадаємо, УСПП виступає партнером реалізації проєкту  “Реконструкція школи №2 м. Авдіївка”, котрий ведеться на грантові кошти ЄС (через МЗС Литви). Проект зараз вже на фінальній стадії.

У своїх коментарях А. Кінах зауважив, що таких проектів можуть бути десятки – потрібна краща поінформованість місцевих громад і політична воля влади.

“Удосконалення і зміцнення діалогу між державою та структурованим громадянським суспільством, бізнесом Донбасу ще раз підтверджує те, що Донбас є і буде невід’ємною частиною України”, – зазначили учасники засідання регіонального відділення .

На засіданні були ухвалені зміни у складі керівних органів Донецького РВ УСПП. Головою правління регіонального відділення обрано Андрія Панкова. До складу Правління увійшли бізнесмени, представники органів влади, економічні експерти тощо.

попередня статтяЗ Днем конституції!
наступна статтяНЕКОМПЛЕКСНА ЗЕМЕЛЬНА РЕФОРМА РИЗИКУЄ ЗАХЛИНУТИСЯ В РІЗНОМАНІТНИХ СХЕМАХ