Шановні колеги, друзі!

Чверть віка тому парламент України ухвалив Конституцію нашої держави. В документі найвищого статусу  були закріплені демократичні цінності, які віками виборювало  людство, народи усіх передових країн – свободу особистості та право на її захист, верховенство закону та рівність усіх перед ним, скасування суспільних привілеїв,  право людини на власність тощо. Були заявлені економічні та соціальні права, в тому числі – на труд, освіту,  соціальний захист, особисту безпеку. 

Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної держави,  її суверенітет і територіальну цілісність,  сприяло ідентичності України  в світі та  подальшому підвищенню її міжнародного авторитету на світовій арені.

Тоді нам здавалося, що проголошені тези швидко реалізуються в житті. Однак час  продемонстрував:  цінності не проголошуються раз і назавжди, їх треба підтверджувати і виборювати щодня.

Наявність  кордону, гімну чи символіки є лише частковим свідченням  суверенності і незалежності  держави. Головним є  здатність сучасними методами захищати національні інтереси, створювати гідні умови для сталого розвитку,  високих стандартів якості життя громадян.

Над цим наша держава продовжує  працювати. Конкуренція за місце під сонцем загострюється, і в цій конкуренції перемагають консолідовані суспільства, які мають чітку стратегію розвитку і велику волю та працездатність її реалізувати.  

Такого  рівня відповідальності вимагає від нас Конституція України. Не дивлячись на складні процеси, треба  об’єднуватися навколо цінностей  держави Україна,  навколо її  національних інтересів.

Щиро вітаю вас з Днем української Конституції! Бажаю великих успіхів на шляху зміцнення базових державних цінностей, побудови красивої та багатої, такої, що забезпечує процвітання своїм громадянам, країни!

З повагою,

Голова Партії промисловців і підприємців України,

президент УСПП, голова Антикризової ради громадських організацій

Анатолій Кінах

попередня статтяУКРАЇНСЬКИЙ ЦЕНТРИЗМ: СУЧАСНІСТЬ І ПЕРСПЕКТИВИ
наступна статтяПід час ділового візиту до Краматорська Голова Партії промисловців і підприємців України