Національна тристороння соціально-економічна рада – єдиний постійний майданчик для діалогу роботодавців, профспілок і уряду – вперше з 2016 року поновила свою діяльність.

Стабільна робота ради надзвичайно важлива для покращення ділового клімату в Україні, прийняття необхідних антикризових рішень для підтримки бізнесу, розвитку національного ринку праці, гідної оплати тощо.

Указом президента №387/2021 головою НТСЕР призначено представника сторони роботодавців, голову ООРУ, президента УСПП Анатолія Кінаха.

Напередодні також відбувся конкурс на посаду секретаря Національної ради, яка була вакантною протягом останніх п’яти років. Ним стала Наталія Ненюченко.

Ділові кола України, промисловці і підприємці вітають поновлення роботи НТСЕР. На часі вироблення консолідованої позиції Сторін соціального діалогу щодо стратегії економічного і соціального розвитку України та шляхів вирішення існуючих проблем у цій сфері.

Зокрема, рада напрацює низку рекомендацій до проєкту державного бюджету 2022 і програми діяльності Кабінету Міністрів. Обидва документи повинні прийматися лише в комплексі, передбачати фінансові і не фінансові інструменти для кредитування економіки, модернізації промисловості ( у тому числі її  декарбонізації), стимулювання самозайнятості, створення нових робочих місць, прозорої підтримки локалізації виробництва та багато іншого.

Відтак, ці та інші питання стануть пріоритетними темами перших засідань НТСЕР.

“У державі повинен існувати постійний діалог – між громадянським суспільством, владою, бізнесом. Досі цей діалог, на жаль, дуже часто імітувався.  Національна рада, впевнений, додасть результативності комунікацій в трикутнику “уряд-роботодавці-профспілки”, – зазначив Анатолій Кінах.

 На його думку, лише так можна якісно вирішити низку економічних проблем, які виникли в нашій державі, таким чином, аби були враховані як пріоритети держави, так і інтереси суспільства.

Вже незабаром НТСЕР оприлюднить  план своєї роботи до кінця поточного року, а також стратегічні напрями на середньостроковий період

попередня статтяІнноваційна економіка, як запорука нашої незалежності
наступна статтяДЕРЖБЮДЖЕТ ПОВИНЕН ПРИЙМАТИСЯ ІЗ ПРОГРАМОЮ ДІЯЛЬНІСТІ УРЯДУ