У Києві відбулося засідання президії Національної тристоронньої соціально- економічної ради (НТСЕР).

Серед учасників – представники урядової сторони, роботодавців та профспілок.

Було відзначено, що удосконалення соціального діалогу необхідне для ефективного проведення реформ, передбачених Угодою про Асоціацію Україна- ЄС. Також одним із основних завдань Національної ради є вироблення консолідованої позиції щодо стратегії економічного і соціального розвитку України.

Наразі в умовах кризових явищ – в економіці, демографії, на національному ринку праці – такі системні комунікації є надзвичайно важливими.

НТСЕР, що, на жаль, довгий час не функціонувала, готує умови для відновлення своєї діяльності. Так, на своєму засіданні 29 липня президія погодила кандидатури голови і секретаря НТСЕР та направила відповідні подання на розгляд Президента.

Національна рада звернулася до Глави держави із проханням сприяти якнайшвидшому завершенню всіх необхідних нормативних процедур. Аналогічну позицію зайняли і європейські партнери з Європарламенту, а також Міжнародної організації праці.

Сторони сподіваються, що відновлення роботи майданчику дасть змогу розглянути в ІІ півріччі важливі соціально-економічні питання. Серед них: підготовка проєкту держбюджету 2022 за участі експертів, Програми діяльності уряду, що має прийматися разом із бюджетом.

Окремого розгляду (можливо і засідань) вимагають проблеми тарифної і цінової політики, а також збереження і відновлення трудового потенціалу.

Раніше, під час свого виступу на засіданні УСПП та Антикризової ради громадських організацій перший віцепремєр-міністр – міністр економіки Олексій Любченко анонсував розгляд у форматі НТСЕР нової редакції Трудового кодексу та відповідних ініціатив для національного ринку праці, як того і вимагали промисловці і роботодавці.

попередня статтяПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ
наступна статтяПОСТІЙНЕ ПІДВИЩЕННЯ ЦІН НА ЕНЕРГОНОСІЇ ТРЕБА ПРИПИНИТИ: БІЗНЕС ВИМАГАЄ “ТАРИФНОГО” ЗАСІДАННЯ КМУ