Наслідком зростання тарифу на передачу електроенергії в Україні стане поглиблення кризи в промисловості і нарощування заборгованості, заявив Голова партії промисловців і підприємців – Анатолій Кінах в коментарі виданню Politeka.
“У нас зразковий промислова криза. Як приклад: за минулий рік промисловість України впала приблизно на мінус 5,2%. А такі стратегічні галузі, як машинобудування, – на мінус 18%. Тому наміри підвищити тарифи для промисловості на виході матимуть тільки поглиблення і промислового, і соціально-економічної кризи і зростання кризи неплатежів “, – заявив він. Відшукати комплексне вирішення цієї проблеми повинен Кабінет Міністрів, вважає Кінах. Він переконаний, що необхідно знайти можливість зберегти конкурентоспроможність підприємств і базових галузей України, а також уникнути поглиблення кризи.
“Коли формується дисбаланс і тарифи на електричну енергію ростуть високими темпами, платоспроможність промисловості зменшується. На виході криза, в першу чергу платіжний. На сьогоднішній день промисловість України ще більш втрачає свою конкурентоспроможність, особливо на тлі деіндустріалізації, на тлі того, що Україна поступово перетворюється в державу з сировинною економікою “, – пояснив Кінах.

попередня статтяГолова партії промисловців і підприємців – Анатолій Кінах: Підвищення тарифу на передачу електроенергії поглибить кризу в промисловості і призведе до нарощування боргів
наступна статтяУкраина: политическая история и современная политическая реальность